Accueil > Ze Mag > American Apple Pie

American Apple Pie

Cette recette d'automne, variante de la tarte aux pommes, est l'un des desserts américains les plus fameux. Savez-vous comment on dit "pâte", "pétrir" ou "garniture" en anglais ? Enrichissez votre vocabulaire tout en préparant une délicieuse pâtisserie grâce cette recette simple à réaliser et... régalez-vous !

Cette recette d'automne, variante de la tarte aux pommes, est l'un des desserts américains les plus fameux. Savez-vous comment on dit "pâte", "pétrir" ou "garniture" en anglais ? Enrichissez votre vocabulaire tout en préparant une délicieuse pâtisserie grâce cette recette simple à réaliser et... régalez-vous !

Step 1 : The Dough

Ingredients

  • 2 cups pastry flour
  • 1/2 teaspoon salt
  • 12 tablespoons unsalted butter, cold
  • about 7 tablespoons water, ice cold

Preparation

  1. Mix together the flour and salt. Cut the butter into pieces the size of a walnut. Mix the flour and butter together in a large bowl, using only your hands, until the butter begins to break up.
  2. When the flour has just begun to pick up a little color from the butter, add the water, a bit at a time, and mix until the dough starts to come together.
  3. Remove the dough from the bowl to a floured surface and knead briefly, just until the dough begins to smooth out. Wrap in waxed paper or plastic wrap and refrigerate immediately. Allow the dough to rest for at least 30 minutes.

 

Step 2 : The Filling And The Pie

Ingredients

  • 1/3 cup packed light brown sugar
  • 1/3 cup white sugar
  • 1 tablespoon all-purpose flour
  • 1 teaspoon lemon juice
  • 1/3 teaspoon ground cinnamon
  • 7 1/2 cups peeled, cored and sliced apples
  • 1 cup raisins
  • 1 egg

Preparation

  1. Preheat oven 220 degrees C. Grease deep dish pie plate.
  2. Combine white sugar, light brown sugar, flour, lemon, cinnamon, and mix well. Add apples and raisins to sugar mixture; stir until fruit is well coated.
  3. Spoon apple mixture into pie crust. Place second piecrust on top of filling, and trim edges. Lightly glaze top of pie with a beaten egg, then sprinkled with a little sugar.
  4. Bake till golden brown, about 35 to 40 minutes. Place on a wire rack, and cool 30 minutes.

 

Thanks to Epicurious and All recipes for their inspiration!

Nous écrire
Les champs indiqués par un astérisque (*) sont obligatoires
Ils nous font confiance
S'inscrire
Inscrivez-vous à la newsletter